Waveboard Trucs


Met een waveboard kun je tal van trucs uithalen. Van een grab tot een wheelie oefen deze trucs op je waveboard en je kunt binnen de kortste tijd waveboarden als een pro. Hier zijn een aantal waveboard trucs op alfabetische volgorde:
Fliptrick
Tijdens een ollie het waveboard om zijn as laten draaien. Er zijn verschillende varianten zoals een kickflip heelflip 360flip en varial kickflip. 
Grab
Met je handen je waveboard vastpakken en zo door de lucht vliegen. Grabben doe je meestal tijdens een sprong. 
Grinden 
Met een deel van je waveboard over een rand of buis heen glijden heet grinden. Dit wordt vaak ook wel sliden genoemd. Met de nose van je board sliden is een noseslide met het midden is het een boardslide en met de tail een tailside.
Jackknife Turn
Deze truc kan in het begin wat moeilijk zijn maar als je'm beheerst is het heel leuk. Kom aanrijden en zet je gewicht op de nose (voorkant) van het waveboard zodat de tail (achterkant) los komt van de grond. Draai het waveboard 180 graden om. Verplaats je gewicht nog een keer maar nu naar je andere voet en zorg dat de nose omhoog komt. Draai weer 180 graden. Je bent nu 360 graden rond en hebt een Jackknife Turn gemaakt. 
Kick Flip
De Kick Flip is een combinatie van een ollie en een spin van het waveboard. Maak een ollie. Zodra het voorste deck omhoog komt kick (trap) je met je voorste voet de rand van het voorste deck. Het waveboard draait (spint) nu om z'n as. Landt weer met beide voeten op het waveboard.
Ollie
Spring door middel van poppen met je achterste voet zodat de nose (voorkant) omhoog komt. Duw nu met je voorste voet naar voren zodat de tail (achterkant) ook omhoog komt. Trek wel beide benen in. Gebruik de ollie om over objecten heen te springen. 
Over Turn
Aparte manier om op te stappen. Zet beide voeten op de grond en leg je waveboard omgekeerd op je voeten. Spring op en landt met je voeten op de deckplates. 
Smash
Leg het waveboard op de grond met de deckplates naar je toe gericht. Kom schuin van achteren aanlopen en spring met beide benen tegelijk op het waveboard. Rij relaxed verder. 
Transfer
Hier heb je twee waveboards voor nodig. Kom aanrijden naast een ander waveboard en spring met beide voeten over op het andere waveboard. 
Two Foot Start
Opstappen met twee voeten tegelijk. Zet beide voeten tegen de decks als het waveboard op de grond ligt. Spring in AAn beweging op met het waveboard onder je voeten en rij verder. 
Wheelie 
Een wheelie is op het achterste wiel rijden met je waveboard. Zet je voet op de lip van de achterste deckplate en leun tijdens het rijden iets naar achteren zodat de nose omhoog komt en je op je achterste wiel rijdt. Je voorste voet blijft op de voorste deckplate maar je volledige gewicht komt op je achterste been. 
Een wheelie wordt ook wel een manual genoemd. Je kan ook met een ollie landen in een wheelie meestal gedaan op een object zoals een manual pad. 
Een manual of wheelie op het voorste wielt kan ook dit heet een nose manual of een Tail Welly. 
Een vette truc is de side manual (zijwaartse manual) waarbij je een wheelie maakt en de nose 90 graden draait tijdens het rijden. Het waveboard blijft rechtdoor rollen terwijl het lijkt alsof je board de andere kant opdraait. 
Wheelie start
Vanuit stilstand een wheely maken en zo verder rijden. Stap vanuit stilstand op de tail (achterkant) van je waveboard zodat de nose (voorkant) omhoog komt. Beweeg naar voren. Zodra je beide wielen de grond raken kun je waveboarden als gebruikelijk. 
Veiligheid 
Het wordt aanbevolen om een helm elleboog knie en polsbescherming te gebruiken op een waveboard. Het kan voorkomen dat beginners meerdere keren op hun ellebogen knieAn polsen of zelfs een enkele keer op hun hoofd vallen. Deze voorzorgsmaatregelen verkleinen de kans op blessures alsook klein tot ernstige letsel die zou kunnen voorkomen bij de uitvoering van gevorderde manoeuvres.
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x