Waveboard Onderhoud

Garantie
Op alle door Waveboardingshop.nl verkochte waveboards heeft u 1 jaar garantie. Op casters 6 maanden garantie. De waveboards op deze website zijn van het merk StreetSurfing en zijn van hoge kwaliteit en bestand tegen dagelijks en 'normaal' gebruik. Schade door onzorgvuldig gebruik of slijtage worden uitgesloten van garantie. Indien u vragen heeft omtrent de garantie, dan verzoeken wij u om contact met ons op te nemen via info@waveboardingshop.nl.

Waveboard opbergen
Laat je waveboard als je het niet gebruikt op een droge plek liggen. Voorkom dat er zand of regen in het waveboard komt, vooral bij de casters en wielen. Leg het waveboard op een plek waar niemand er over kan vallen.

Waveboard wielen
Waveboard wielen slijten na een tijdje. Wieltjes op inline skates slijten vooral aan één kant (de binnenkant). Bij het waveboard slijten de wieltjes geleidelijk aan beide kanten. Je hoeft ze dus niet steeds om te draaien. Soms kan het zijn dat je achterste wieltje wat sneller slijt dan de voorste. Wissel ze dan om, zodat je langer met je waveboard wieltjes kunt doen.

Street Surfing Waveboard wieltjes hebben de juiste maat voor optimale prestaties van je waveboard. Ze gaan langer mee dan het gemiddelde inline skate wieltje. Waveboard wielen zijn er diverse kleuren: rood, groen, zwart, wit, geel, rose en transparant. Er zijn ook waveboard wieltjes met lichteffecten doormiddel van ingebouwde led-lampjes. Hiermee val je zeker op!

Waveboard wielen vervangen
Je kunt de waveboard wieltjes eenvoudig vervangen. Gebruik een een 3/8 inbus sleutel (bij het waveboard inbegrepen) om de schroef los te draaien. 

1. Draai met de inbus sleutel de schroef van het waveboard wieltje los. 
2. Haal de schroef eruit en bewaar deze. Verwijder het wieltje. 
3. Bij je nieuwe wielset van StreetSurfing zitten naast wielen ook kogellagers inbegrepen. Deze zitten al in het wieltje (zie A, B en C op de afbeelding). 
4. Plaats het wieltje en doe de schroef erin. Draai de schroef vast, maar niet muurvast, een beetje speling is prima. Waveboard Torsiebar
Soms kan het voorkomen dat de torsiebar een piepend geluid maakt. Dit kun je heel eenvoudig oplossen door een beetje kruipolie in de torsiebar te spuiten. De reden dat de torsiebar van het waveboard piept is dat de veer wat droog is. Met kruipolie is dit snel verholpen. 

Waveboard Casters
Controleer regelmatig de casters op vuil en zand. Kijk of de zwarte rubberen ring nog goed zit. Als de casters kraken zit er waarschijnlijk vuil of zand in wat mogelijk komt door een losse rubberen beschermring. De enige manier om dit probleem te verhelpen is door de caster te vervangen. Een kapotte caster valt onder de garantie.

Waveboard Deckplate
De deckplates zijn zeer goed bestand tegen alle krachten die erop komen. Je kunt de waveboard deckplates vervangen als je dat wilt. 
1. Draai de schroeven aan de onderkant los waarmee de deckplate vastzit. Dit zijn 4 schroeven aan de voorste deckplate en 5 aan de achterste. 
2. Duw met een schroevendraaier door de gaten. Je duwt zo de deckplate los.
3. Vervang de deckplate voor een nieuwe en klik alles weer goed vast. 
4. Draai alle schroeven er weer op
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x