Namaak Waveboards

Er zijn meerdere waveboard fabrikanten in de wereld, maar waarom is StreetSurfing nu zo goed en zijn andere dan niet goed? Een namaak waveboard hoeft niet per se slecht te zijn, je kan er soms zelfs prima op waveboarden, maar de kwaliteit en vooral duurzaamheid van de boards laat vaak te wensen over. Niet alleen zijn ze bijna altijd van zwakke materialen gemaakt, alle nep waveboards maken ook inbreuk op het patent van StreetSurfing. Een nep waveboard mag dus feitelijk niet eens verkocht worden. Er zijn winkels of webshops die dit wel doen en daarop volgt altijd een gerechtelijke procedure. Waveboardingshop.nl wil alleen kwaliteit waveboards leveren, zodat je langdurig plezier zult beleven aan je waveboard en je kunt vertrouwen op goede service en garantie. 

Een namaak waveboard kun je herkennen aan: 

  • Geen www.StreetSurfing.com logo op onderkant
  • Geen torsiebar of een plastic torsiebar i.p.v. staal
  • Opening (handvat ) in de tail deck
  • Platte decks en slechte grip
  • Rem-rubber onder de tail
  • Vier wielen
  • Casters staan bol (rechtop; StreetSurfing casters staan in hoek van 30 graden)
  • Geen CE-keurmerk

StreetSurfing informeert op zijn website met de volgende tekst over namaak waveboards:

Wat zijn namaak-waveboards?
Alle kopieën en gemodificeerde varianten van de StreetSurfing waveboards zijn inbreukmakende goederen waartegen de rechthebbenden stelselmatig optreden. Ook in Nederland worden namaakboards gesignaleerd die veelal op internet worden aangeboden. Winkels, webshops en andere commerciële partijen die zich met deze inbreukmakende goederen inlaten worden actief opgespoord. Ook de verkoop van namaakboards door particulieren op advertentie- en handelsites zoals Marktplaats wordt geweerd. Handelen in inbreukmakende goederen zoals nagemaakte Waveboards is verboden. 

Namaak-waveboards zijn ook binnen korte tijd kapot. De wielen breken af en de grip is slecht waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Goedkoop is in dit geval echt duurkoop. Voorkom teleurstelling en zorg dat je geen namaak koopt. (StreetSurfing onderdelen passen ook niet op namaakboards.)

Octrooi op Waveboards:
StreetSurfing LLC en Razor (VS) zijn de patenthouders van het waveboard, ook wel een casterboard genoemd. Razor, bekend van de Ripstik, heeft met StreetSurfing een exclusiviteitovereenkomst voor de meeste EU landen. StreetSurfing heeft de licentie om alle casterboard-modellen te verkopen uit het assortiment. De Ripstik Air is het enige Razor model in de Benelux en is dus het enige niet-StreetSurfing waveboard dat is toegestaan op de Europese markt (m.u.v. United Kingdom). De Ripstik Air is een casterboard zonder torsiebar waarbij de wielen 180 i.p.v. 360 graden kunnen draaien.Hoe herken je een namaak waveboard? 
1. Opening in het achterste deck, let op vingers die kunnen blijven haken bij het dragen of stunten.
2. Rubberen remblokjes, overbodig. Je remt met de zijkant.
3. Plat deck dus weinig grip en uitglijgevaar.
4. Witte wielen, caster staat bol.
5. Plastic buis en/of veer: wordt snel moe, en draait niet exact terug.
6. Opening bovenop, let op vingers die kunnen blijven haken bij het dragen of stunten.
7. Platte voorkant, niet oplopend zoals achterop.
8. Geen www.StreetSurfing.com op het board. 

Het ontwerp van StreetSurfing Waveboards:
De Waveboards van StreetSurfing zijn zo ontworpen dat ze de meest optimale rijervaring en beste kwaliteit bieden van alle casterboards. Een stevige grip door de punten en het concave deck is onmisbaar voor het veilig en snel kunnen berijden van een casterboard. Een sterke torsiebar-constructie en het verharde composiet ABS in het board maken dit product een degelijk en betrouwbaar board waar vele gebruikers dagelijks plezier van hebben. De wielen zijn speciaal gemaakt voor het gebruik op Waveboards en gaan langer meer dan normale (inline-skate)wielen.

Garantie:
Er zit 1 jaar garantie op een StreetSurfing Waveboard en 6 maanden op de wiel-casters. Dat wij alle onderdelen beschikbaar hebben naast een goede garantieregeling, is voor veel van onze klanten een echte pre. Wij vinden namelijk dat je met je board bijna alles moet kunnen doen zonder je druk te hoeven maken over mogelijke schade. Klachten kunnen snel worden verholpen in de winkel van aankoop of via het garantieformulier op de website van StreetSurfing.nl.


Een korte toelichting op bovenstaande
Op StreetSurfing waveboards staat www.StreetSufing.com gegrafeerd op de onderkant van het waveboard bij de torsiebar van het achterste deck. (behalve op The Wave LX staat geen grafering) Waveboards van StreetSurfing hebben geen opening in de tail en geen rem-rubbers onder de tail. De StreetSurfing waveboards hebben een gebogen deckplate, waardoor je een betere besturing hebt. De deckplates op namaakboards zijn vaak plat en hebben weinig grip. StreetSurfing waveboards hebben nooit vier wielen, altijd twee. Bij StreetSurfing waveboards ontvang je altijd een instructie-dvd in de verpakking. Bij veel namaak waveboards ontvang je een gratis doch slechte hoes. Echte StreetSurfing draagtassen zijn gemaakt van duurzaam en stevige materialen en hebben het StreetSurfing logo en zijn los verkrijgbaar.U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x