Waveboard Info

Wil jij ook leren waveboarden?


Op Waveboardingshop.nl leren wij jou waveboarden! De meeste waveboarders hebben het geleerd in een half uurtje. Skate, ski, surf of snowboard je weleens, dan zul je het al snel kunnen. Ook als je een evenwichtssport beoefent zoals turnen of atletiek dan zul je niet veel moeite hebben om te leren waveboarden. 

Volg een aantal stappen op en je leert binnen de korste keren waveboarden als een pro.

Eerst de afzet: 

1. Zet de voorste voet op het midden van de voorste deckplate. Je andere voet staat op de grond met de punt van je schoen naar het waveboard gericht. Je gewicht staat op je achterste voet. 

2. Kantel het waveboard, zodat het board rechtop staat staat. Verdeel je gewicht een klein beetje naar je voorste voet. 

3. Zet met je achterste voet af zodat je een beetje vaart maakt. Tijdens de afzet verplaats je je gewicht naar je voorste voet. 

4. Plaats je achterste voet op het midden van de achterste deckplate. Verdeel nu je gewicht over beide voeten. 

Oefen eerst een paar keer de afzet, zodat het opstappen steeds makkelijker gaat. Ga eerst rechtdoor en oefen daarna pas verder met de swing. 

Een paar tips bij de afzet: 
- Zet je voeten altijd (dwars) in het midden van de deckplate, zodat je gewicht boven de wieltjes komt. Hierdoor sta je stabiel. Sta je te ver naar voren of te veel op de zijkant dan klapt het deck om.- Belast je tenen en hakken even zwaar. Je lichaamsgewicht staat zo op het midden van je voet. 
- Bij het afzetten duwt je achterste been naar voren. Zet rustig af, je hoeft niet hard te gaan. 
- Na de afzet verplaatst je gewicht van je voorste voet naar beide voeten. Probeer een beetje ‘licht’ op je waveboard te staan, dus niet met je volle gewicht op één been.
- Heb je moeite met de afzet? Begin dan bij iets waar je aan vast kan houden zoals een hek of paal en duw je daaraan af. 

Nu je de afzet goed beheerst komt het leuke gedeelte: de swing. 

5. Zodra je met beide benen op je waveboard staat maak je een draaibeweging heen en weer vanuit je heupen. Het is de bedoeling dat het waveboard een soort ‘S’ maakt. Beweeg je heupen en schouders van links naar rechts. 

Een paar tips bij de swing:
- Gebruik niet alleen je achterste been. Veel waveboarders bewegen alleen hun achterste voet heen en weer. 
- De beweging komt vanuit je heupen. Door je schouders heen en weer te draaien, gaan je heupen én je benen vanzelf mee. Een handige truc: spreidt je armen en roteer deze samen met je bovenlichaam van links naar rechts. Vergeet niet je buikspieren aan te spannen anders gaat de energie van je bovenlichaam niet naar je voeten. 
- Kijk vooruit. Als je naar je voeten kijkt, buig je vanzelf voorover en raak je uit balans. 
- Je kunt de beweging perfectioneren door je voeten in tegengestelde richting van elkaar te bewegen. Hierdoor kun je meer snelheid maken. 

Blijf oefenen tot je de afzet en de swing beheerst. Het gevoel voor de swing komt vanzelf en je zult merken dat je het ‘ineens’ doorhebt. Succes!


Sturen met een waveboard


Sturen met een waveboard is heel eenvoudig. Draai je voorste voet (deck) naar de kant waar je op wilt en draai je achterste voet (deck) de tegenovergestelde kant op. 
Door deze tegenovergestelde voetbeweging maakt het voorste wiel een boog met het achterste wiel. Hierdoor kun je zeer scherpe bochten draaien, maar ook grote bochten. Bij het maken van bochten met hoge snelheid, kun je gebruik maken van de zwaartekracht door een beetje te gaan hangen naar de kant waar je op wilt. Het is net als surfen en snowboarden, maar dan op straat!

  

Remmen met een waveboard


Hoe kun je remmen met een waveboard? 
Remmen gaat heel simpel met een waveboard. Duw met je tenen beiden voeten (decks) naar de grond en stap van het waveboard af. Dat is alles! Maar... omdat er ook leukere manieren zijn om te remmen hebben we die voor je uitgezocht:

Jump Off
Stap tijdens het waveboarden van je waveboard af. Loop wel wat passen door om niet te vallen. Het waveboard zal vanzelf stoppen doordat het omkantelt. 

Wheelie Stop
Door op je achterste wiel te rijden en de deckplate op de grond te duwen rem je snel af. 

Spin Stop
Kom aanrijden met je waveboard en draai een scherpe bocht. Blijf doordraaien tot je stil staat. Deze manier is niet aan te raden bij hoge snelheid.

Walk over Stop
Rijdt met je waveboard en maak een scherpe haakse bocht (voorkant van je lijf draait naar buiten), kantel de deckplates op de grond door je tenen naar voren te duwen. Het waveboard staat ineens stil, stap af en loop nonchalant verder. 

Crash Stop
Dit is een manier van remmen of tot stilstand komen, waarbij je jezelf voorzichtig tegen een grote paal of ander groot object laat rijden; bijvoorbeeld tegen een lantaarnpaal of een muur. Doe dit niet met hoge snelheid, het heet niet voor niets de crash stop. 

Veiligheid 
Het wordt aanbevolen om een helm, elleboog-, knie- en polsbescherming te gebruiken op een waveboard. Het kan voorkomen dat beginners meerdere keren op hun ellebogen, knieën, polsen, of zelfs een enkele keer op hun hoofd vallen. Deze voorzorgsmaatregelen verkleinen de kans op blessures, alsook klein tot ernstige letsel die zou kunnen voorkomen bij de uitvoering van gevorderde manoeuvres.

Waveboard Trucs

Waveboard Trucs

Haal de vetste trucs uit met je waveboard. Van grab tot wheelie, op Waveboardingshop.nl vind je de coolste waveboard trucs.
Streetsurfing Waveboards

Streetsurfing Waveboards

Streetsurfing waveboards! De beste kwaliteit. Geen verzendkosten op waveboards. Direct leverbaar.
Namaak Waveboards

Namaak Waveboards

Het verschil tussen echte en namaak waveboards. Kijk op Waveboardingshop.nl
Waveboard Onderhoud

Waveboard Onderhoud

Alles over het onderhoud van je waveboard. Wielen, casters, torsiebar, deckplates en andere accessoires.
Begrippenlijst

Begrippenlijst

Alle waveboard termen en begrippen op een rijtje. Grootste collectie Waveboards van Nederland. Gratis verzending v.a. €50,-.
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x