Klantenservice
1 Waveboards
1.1 Vanaf welke leeftijd is waveboarden geschikt?
De meeste Waveboards zijn geschikt vanaf 7 á 8 jaar. Voor de iets kleinere Wavers is er de Wave Mini SL. Dit board heeft kleinere decks en is leuk voor kinderen vanaf 6 jaar.

1.2 Hoe snel kan ik leren waveboarden?
Snel! Waveboarden is niet moeilijk. De meeste waveboarders hebben het geleerd binnen een half uurtje. Mensen die skiën, surfen, snowboarden, turnen of een balsport beoefenen hebben een goed evenwichtsgevoel. Zij hebben het waarschijnlijk binnen een tien minuten al onder de knie.
1.3 Kun je met een waveboard ook trucs uithalen?
Yep! Waveboarding leent zich uitstekend voor vette tricks.
1.4 Wat is StreetSurfen?
Waveboarden en StreetSurfen is hetzelfde. StreetSurfing is de officiële ontwikkelaar en producent van het originele waveboard, vandaar dat waveboarden ook wel StreetSurfing wordt genoemd.
1.5 Wat is Ripstick of Casterboard?
Dit zijn andere benamingen voor het Waveboard. Op deze site spreken we alleen over Waveboards en Waveboarding.
1.6 Is Waveboarden vergelijkbaar met snowboarden of surfen?
Waveboarden geeft hetzelfde gevoel van snowboarden of surfen, maar dan op straat.
1.7 Is waveboarden gevaarlijk?
Nee, waveboarden is niet gevaarlijk. Een waveboard ‘schiet’ niet snel onder je vandaan zoals bij een skateboard wel eens kan gebeuren. Als je het gevoel hebt dat je uit balans raakt, stap dan gewoon af. Gebruik altijd je gezond verstand en bescherm jezelf desnoods met een helm of andere beschermers. Oefen eerst op een vlakke egale ondergrond en ga daarna pas moeilijker terrein opzoeken.
1.8 Hoe snel kan ik met een waveboard?
De snelheid van een waveboard is te vergelijken met een skateboard of inline skates.
1.9 Zijn er ook goedkopere waveboards?
Waveboardingshop levert naast de originele boards van Streetsurfing ook boards van Razor en Streetboard. Razor is eveneens als Streetsurfing een zogeheten A-merk en is dan ook van zeer goede kwaliteit. Streetboard is in deze de goedkopere variant, dit is geen officieel merk en de prijzen van deze boards liggen dan ook lager. Prima boards, maar voor een fijner prijsje.
1.10 Fake versus Original
Wij hebben zelf op de onofficiële waveboards gereden en konden hieruit concluderen dat de kwaliteit van het originele waveboard van StreetSurfing aanzienlijk beter is. Duidelijke verschillen zijn: kwaliteit en duurzaamheid van wieltjes, casters en lagers, flexibiliteit torsiebar, grip en ronding deckplate en duurzamer materiaal. Op al deze aspecten is het originele StreetSurfing Waveboard superieur!
1.11 Wat maakt het originele waveboard zo uniek?
StreetSufing is de ontwikkelaar en uitvinder van het waveboard en bezit de patenten van het officiele waveboard. Het patent zit in de flexibele torsiebar in het midden van het board en de roterende deckplates. Waveboardingshop.nl verkoopt alleen officiële waveboards van StreetSurfing. De boards zijn van hoge kwaliteit, bevatten goede grip op de deckplates, Abec 5 lagers, soepel draaiende torsiebar en duurzaam en lichtgewicht materiaal.
1.12 Breekt een waveboard weleens doormidden?
Het middenstuk (torsiebar) is vervaardigd van sterk materiaal. Wij hebben nog nooit een waveboard gezien dat doormidden gebroken is.
1.13 Slijt mijn waveboard tijdens het waveboarden?
Ja en dat moet dat ook, want dat betekent dat je actief aan het waveboarden bent! Op de plekken waar het waveboard het meest te verduren heeft zijn extra stevige materialen gebruikt. Dit is de deckplate, de randen, onderkant deckplate en wheels. Uiteraard is het waveboard na langdurig gebruik wel onderhevig aan slijtage. De onderdelen (casters, wieltjes) kun je dan vervangen, maar tegen die tijd heb je er al enorm veel uren plezier aan beleefd.
1.14 Kan ik altijd nieuwe waveboard wieltjes bestellen?
Ja, als oude wieltjes versleten zijn of je wilt een ander kleurtje dan kun je op Waveboardingshop.nl altijd nieuwe waveboard wielen kopen. Ook voor de Razor Ripstiks zijn aparte wieltjes verkrijgbaar.
1.15 Wat is het verschil tussen waveboard en skateboard wieltjes?
Waveboard wielen lijken meer op inline skate wielen dan op skateboard wielen. Skateboard wielen zijn vlakker en kleiner en... je hebt er bij waveboards maar twee nodig.
1.16 Bestaan er ook waveboard tassen?
Ja, deze bestaan. Echter hebben wij deze tassen niet standaard in ons assortiment omdat deze moeilijk te verkrijgen zijn. Wanneer we weer een leuk design op voorraad hebben kun je deze vinden in de webshop bij Accessoires.
1.17 Ik heb al een waveboard, maar wil een ander design.
Dat kan, de deckplate van je waveboard kun je eenvoudig verwisselen. Er zijn diverse deck plates verkrijgbaar. Kijk voor de actuele waveboard deckplates bij Accessoires.
1.18 Moet ik een helm of bescherming dragen?
Niets moet, maar je hebt je 'brains' maar een keer! Een helm wordt tegenwoordig veel gebruikt met skaten en waveboarden. De materialen zijn licht en de ontwerpen zijn nog cool ook! Bescherming zoals polsbeschermers en kniebeschermers voorkomen schaafwonden en blauwe plekken. Waveboardingshop.nl verkoopt de officiele StreetSurfing helmen.
1.19 Er zit vuil en zand in mijn caster, wat nu?
Kijk of de zwarte rubberen ring in de casters er nog zit. Deze ring voorkomt dat er vuil en zand tussen de kogellagers kan komen. Als de ring er niet meer zit, neem dan contact met ons op via info@waveboardingshop.nl. Wij adviseren u om de bevestigingsmail cq. factuur te bewaren, zodat u deze altijd kunt overleggen. Waveboardingshop.nl zal u dan nieuwe casters opsturen.
1.20 Wat is het verschil tussen The Wave en LX?
De Wave LX is een goedkopere variant van The Wave. De deckplates van de LX zijn iets breder en niet verwisselbaar. De LX is door het open design ook een lichtgewicht board. De LX is gemaakt om mee te rijden, The Wave om mee te rijden en te stunten.
1.21 Heb ik garantie op een waveboard?
Op alle door Waveboardingshop.nl verkochte waveboards heeft u 1 jaar (fabrieks)garantie. Op casters zit 6 maanden garantie. De boards van het merk StreetSurfing en Razor zijn van hoge kwaliteit en bestand tegen dagelijks en 'normaal' gebruik. Schade door onzorgvuldig gebruik of slijtage worden uitgesloten van garantie. Indien u vragen heeft omtrent de garantie, dan verzoeken wij u om contact met ons op te nemen via info@waveboardingshop.nl. Wij adviseren u om de bevestigingsmail cq. factuur (digitaal) te bewaren, zodat u deze altijd kunt overleggen. U kunt ook het StreetSurfing garantieformulier invullen.
2 Betalingen
2.1 Betaalwijze
Bij Waveboardingshop.nl kunt u op verschillende manieren betalen.

iDEAL
Als u bankiert via internet bij de Rabobank, ABN AMRO, SNS Bank of ING Bank, dan kunt u via onze site op een veilige manier elektronisch de betaling van uw bestelling verwerken. Een elektronische betaling via internet is te vergelijken met een PIN-betaling in een winkel. Na het plaatsen van de bestelling, kiest u voor de betaalmethode iDEAL. U wordt doorgestuurd naar een webpagina waarbij u kan kiezen voor de bank waarbij u online bankiert. U volgt dan de procedure die u gewend bent met betalingen via internetbankieren. In principe wordt de betaling dezelfde dag nog verwerkt, zodat wij de order direct zullen verwerken. Indien u op werkdagen voor 17.30 uur besteld en betaalt met iDeal, wordt uw pakket dezelfde dag nog verzonden. Aan iDEAL betalingen zijn geen extra kosten verbonden. 

Vooruitbetaling
Als u kiest voor vooruitbetaling per bank dient u zelf het totaalbedrag over te boeken. U kunt dit doen naar rekeningnummer 65.41.78.925 ten name van Waveboardingshop.nl te Waalwijk onder vermelding van uw (achter)naam + ordernummer. Zodra u de bestelling plaatst ontvangt u van ons een bevestigingsmail waar alle benodigde gegevens nogmaals instaan. Het kan 1 a 2 werkdagen duren voordat het geld op onze rekening is bijgeschreven. Vanaf dat moment gaan wij de order verwerken. 

Credit Card
Indien u op werkdagen voor 17.30 uur besteld en betaalt met Credit Card, wordt uw pakket dezelfde dag nog verzonden.
2.2 Bestelling annuleren
Wanneer u de laatste stap 'bevestig bestelling' voltooid heeft en de betaling via iDEAL of Credit card is afgerond, is uw bestelling definitief. U ontvangt dan een bevestigingsmail via de email. Het is niet mogelijk een definitieve bestelling te annuleren. U kunt na ontvangst van uw bestelling de gehele of gedeeltelijke zending conform de retourprocedure terugsturen en dan ontvangt u uw geld terug. Zie ook retouren voor meer informatie. U kunt gebeld worden door onze klantenservice om de gegevens na te lopen. Om deze reden dient u een telefoonnummer in te vullen waarop u overdag bereikbaar bent. Dit kan een telefoonnummer zijn van uw werk of uw 06-nummer.
3 Retouren
3.1 Hoe lang heb ik garantie?
Op waveboards van StreetSurfing zit 1 jaar fabrieksgarantie en 6 maanden op de casters.
3.2 Heeft u onderdelen nodig?
Voor reserve onderdelen zoals casters en schroeven en kunt u contact met ons opnemen via 0416-759893 of via info@waveboardingshop.nl. Wij helpen u dan direct verder aan de benodigde onderdelen.
3.3 Zijn de wieltjes versleten?
Wieltjes kunnen na langdurig gebruik slijten. Dit valt buiten de garantie. Als de wielen versleten zijn of je wilt een ander kleurtje dan kun je op Waveboardingshop.nl altijd nieuwe waveboard wielen kopen. Er zijn diverse kleuren verkrijgbaar: rood, geel, groen, blauw, wit, zwart, rose en transparant. Sinds kort zijn er ook wieltjes met ingebouwde led lampjes leverbaar, waardoor ze licht geven tijdens het waveboarden. Alle sets bevatten abec 5 kogellagers, spacers en zijn eenvoudig te monteren.
3.4 Bestelling retour sturen?
U kunt uw bestelling naar ons terugsturen binnen 30 dagen na ontvangst. Het waveboard dient wel ongebruikt in originele staat en met verpakking geheel compleet te zijn. De snelste manier om uw retour te verwerken is als u contact met ons opneemt via 0416-759893 of via info@waveboardingshop.nl. Wij helpen u dan persoonlijk met uw retour.
4 Verzending
4.1 PostNL
Alle pakketten die u bij Waveboardingshop.nl heeft besteld worden met PostNL op het door u opgegeven adres bezorgd. Wanneer u niet aanwezig bent tijdens de bezorgpoging zal de bezorger het pakket bij een van uw buren aanbieden. Kunnen ook zij het pakket niet in ontvangst nemen, komt de bezorger de volgende dag bij u terug (met uitzondering van zondag) voor een nieuwe bezorgpoging. Het pakket wordt in totaal 3 tot 4 keer aangeboden.
4.2 Wanneer krijg ik mijn pakketje opgestuurd?
Bestellingen die voor 17:30 uur zijn geplaatst worden dezelfde dag nog door ons verzonden, mits de betaling door ons ontvangen is.

4.3 Wat is de levertijd?
Zodra het totaalbedrag op onze rekening is bijgeschreven gaan wij direct uw order verwerken. Orders betaald via iDEAL en Credit card worden meteen in behandeling genomen en mits voor 17:30 uur besteld, dezelfde dag nog verzonden. De verwachting is dat uw pakket de eerstvolgende dag (met uitzondering van zondag) bij u zal worden aangeboden. Houdt er rekening mee dat dit niet 100% gegarandeerd is. Bijvoorbeeld in drukke periodes als vlak voor Sinterklaas en Kerstmis kan de bezorgdienst wel eens een dag extra nodig hebben om de pakketten verwerkt te krijgen.
Onze tip, bestel op tijd :)
5 Diverse
5.1 Moet ik mijn bevestigingsmail bewaren?
Waveboardingshop.nl houdt zelf een administratie bij, waar wij uw order altijd uit terug kunnen vinden. Wij adviseren u echter om de bevestigingsmail (digitaal) te bewaren.
5.2 Winkelmandje
Het winkelmandje vindt u rechts in de bestelpagina. Het winkelmandje van de webshop is net het echte winkelmandje dat u kent van bijvoorbeeld de supermarkt. Het geeft u de mogelijkheid om alle artikelen te verzamelen alvorens u naar de kassa gaat. U hoeft dus niet iedere keer dat u een artikel toevoegt aan uw mandje direct naar de kassa te gaan. Dit gebeurt in een echte winkel immers ook niet.

Wanneer u aan het winkelen bent en u 'stopt' een artikel in uw winkelmandje, dan ziet u het aantal artikelen in uw winkelmandje evenredig toenemen met het aantal artikelen dat u heeft toegevoegd. Zo kunt u eenvoudig in de gaten houden of u niet per ongeluk een artikel dubbel heeft aangeklikt en toegevoegd heeft aan uw winkelmandje. 

U kunt het winkelmandje tevens gebruiken als laatste controlemoment om te zien of u alle artikelen heeft die u zocht alvorens naar de kassa te gaan. U kunt kijken wat er in uw winkelmandje zit, door op 'toon inhoud' te klikken. Het overzicht van uw winkelmandje wordt dan zichtbaar. U kunt eenvoudig artikelen of aantallen toevoegen of verwijderen uit uw mandje.   
5.3 Bestellen uit het buitenland
Het is alleen mogelijk om artikelen vanuit Nederland en Belgie te bestellen of te laten bezorgen. 
5.4 Besteld maar niet voorradig
Waveboardingshop.nl houdt haar voorraden zoveel mogelijk up-to-date. Wanneer een artikel niet vooradig is, wordt het direct van de bestelpagina afgehaald en ziet u het niet meer. Toch kan het voorkomen dat een artikel op de webshop staat, maar in werkelijkheid niet voorradig blijkt te zijn. Hebben wij de door u bestelde artikelen niet op voorraad dan ontvangt u hierover zo snel mogelijk bericht van ons. 
Neem contact op
* Verplichte velden